Telefon: 0244 563 128

Mobil: 0723 305 019

PROMOTII DE SEZON

Parodontologie

Serviciu Stomatologic Parodontologie

 Parodontologia se ocupa cu studiul afectiunilor gingiei. Cea mai frecventa boala parodontala este de natura infectioasa (de obicei, cronica) si poate afecta atat gingia, cat si osul in care stau implantati dintii. Popular, se numeste „parodontoza”.

 Cauzele aparitiei bolii parodontale sunt multiple, de la o igiena orala improprie pana la o componenta genetica.

 Parodontita marginala cronica este intretinuta de placa bacteriana care se depune la baza dintilor si care prin mineralizare se transforma in tartru. Predispozitia genetica de a dezvolta aceasta grava afectiune joaca un rol important, dar boala nu poate fi declansata decat din cauza placii bacteriene.

 Placa bacteriana este acea pelicula alb – galbuie ce se depune la baza dintilor la o ora dupa periaj si in principal este formata din bacterii care produc toxine. Aceste toxine ataca sigiliul gingival din jurul dintelui si odata ajunse in profunzimea tesutului isi exercita potentialul distructiv, iar periuta si pasta de dinti nu mai sunt eficiente.

 In acest stadiu, pacientul se prezinta cu gingii rosii si inflamate, sangerari la periaj, secretii subgingivale, miros neplacut si mobilitate dentara. "Parodontoza”este o boala nedureroasa care poate fi tratata, dar nu si in cazurile in care dintii isi pierd stabilitatea si cad.

 Tratamentul bolii este complex de la o simpla igienizare, detartraj si periaj profesional pana la operatii cu lambou si chiuretaj in camp deschis.

 Cea mai importanta etapa este igienizarea zilnica, la domiciliu, care trebuie sa fie corecta si eficienta cu mijloace ajutatoare (ata dentara, apa de gura cu clorhexidina, dus bucal, etc.).

 In cabinetul nostru, se pot efectua toate tratamentele specifice acestei boli cat si procedurile pentru prevenirea ei. Medici cu experienta vor personaliza tratamentul pentru fiecare pacient in vederea  obtineri unor rezultate maxime. In plus, oferim pacientilor nostri mijloace de invatare a celor mai noi metode de igienizare la domiciliu.