Telefon: 0244 563 128

Mobil: 0723 305 019

PROMOTII DE SEZON

Chirurgie si Implantologie

Serviciu Stomatologic Chirurgie si Implantologie

Chirurgia dento - alveolara este o disciplina care implica anumite proceduri speciale in ceea ce priveste extractiile si nu numai. Dintre acestea, amintim:

 • Extractii de molari de minte;
 • Extractii cu separarea radacinilor;
 • Regularizarea crestelor alveolare;
 • Ridicarea podelei sinusului maxilar;
 • Rezectii apicale;
 • Augmentare osoasa.

  Cea mai frecventa procedura este extractia molarului de minte. Chiar daca la prima vedere poate parea simpla, aceasta extractie poate fi ingreunata de mai multi factori: localizarea dintelui, starea coronara, pozitia pe arcada, amplitudinea deschiderii gurii, volumul partilor moi din vecintatate, numarul, pozitia, forma si marimea radacinilor, directia de implantare, densitatea osoasa, etc.

  O alta tehnica speciala de chirurgie la fel de frecventa este extractia cu separarea radacinilor. Aceasta este indicata la dintii pluriradiculari (cu mai multe radacini) din zonele lateraleale ale arcadelor dentare.

  Scopul acesteia este de a traumatiza cat mai putin osul si tesuturile moi adiacente. Indicatiile acestei tehnici sunt multiple:

 • In cazul unde se doreste inlocuirea dintelui cu un implant dentar;
 • In toate cazurile unde tratamentul ulterior se va face prin proteze mobile care necesita os alveolar suficient pentru suport;
 • Dinti cu distructii coronare mari la care extractia prin aplicarea clestelui sau elevatorului nu este posibila;
 • Dinti la care se constata pe radiografie radacini divergente, convergente sau orice alt element care impiedica extractia in bloc a acestora;
 • La molarii temporarii ai copiilor care nu au suferit procesul de rizaliza radiculara si unde riscul de smulgere a mugurelui dintelui definitiv in timpul extractiei este foarte mare.

  Toate aceste proceduri sunt minutioase, necesitind o mare atentie din partea medicului si o mare indemanare.

  De aceea, in cabinetul nostru recomandam sa fie facute de catre un medic specializat in chirurgie Buco-Maxilo-Faciala pentru ca rezultatele sa fie cele asteptate.

  Implantologia este considerata un domeniu nou al medicinei dentare, dar de fapt este rezultatul a peste 40 de ani de experienta clinica. La ora actuala, implantul dentar este cea mai buna metoda de inlocuire a dintilor pierduti.

  Implantul are forma unui surub si echivaleaza cu o radacina artificiala. Acesta este ferm ancorat in oasele maxilare care il sustin. De obicei, este confectionat din Titan sau Zirconiu (material biocompatibil)

  Implantul dentar este recomandat atunci cand unul, mai multi sau toti dintii lipsesc. De obicei, exista solutii si tratamente personalizate fiecarui caz. Principalul avantaj pe care il ofera implanturile este o solutie de tratament fixa (adica asemanatoare dintilor naturali).

  Omului i se restaureaza functia masticatorie pierduta, precum si redarea integrala a fizionomiei.

  Inserarea implantelor se face sub anestezie locala, interventia presupunand disconfort minim pentru pacient. Dupa vindecarea gingiei, de obicei, se asteapta 4 – 6 luni pana la integrarea implantului in os, timp in care se pot purta niste lucrari provizorii. Apoi lucrarile definitive restaureaza functia masticatorie cat si fizionomia, pentru mult timp.

  Implantele atent ingrijite si verificate de catre medic la intervale regulate pot rezista toata viata.