Telefon: 0244 563 128

Mobil: 0723 305 019

PROMOTII DE SEZON

Imobilizarea dintilor frontali inferiori afectati de parodontopatie

Imobilizarea dintilor frontali inferiori afectati de parodontopatie

Imobilizarea dintilor parodontotici are drept scop prelungirea vietii acestora solidarizandu-i intr-un bloc pluridentar pentru a rezista mai bine fortelor masticatorii.

Pentru ca aceasta imobilizare sa aiba efect maxim se va face: igienizare, detartraj, tratament antibiotic si antiinflamator local, eventual tratament chirurgical.

Imobilizarea nu stopeaza evolutia bolii parodontale („parodontoza”), ci imbunatateste stabilitatea dintilor afectati.

Cele mai noi materiale folosite pentru imobilizare sunt benzile din fibra de sticla imbracate in compozit. Acestea ofera o buna rezistenta mecanica si estetica maxima.

Tehnica de aplicare este simpla, asemanatoare unei obturatii dentare („plomba”); diferenta consta in numarul de dinti implicati, de obicei 6.

Dupa aplicarea imobilizarii trebuie efectuata o riguroasa echilibrare ocluzala (verificarea muscaturii), deoarece acesta este principalul factor de esec. Pentru  ca aceasta imobilizare sa dureze ani trebuie igienizata si verificata la 6 luni.

Practica ne demonstreaza ca, daca sunt corect ingrijite, durata de viata a acestor imobilizari poate trece de 8 ani.

Concluzionand imobilizarea dintilor corect facuta, dupa indicatii medicale si  controlata regulat, este o metoda mai putin invaziva de pastrare in conditii optime de functionare a dintilor frontali inferior, chiar si parodontotici.


Alte articole

Sigilarea dentara – o necesitate in prevenirea cariei dentare Sigilarea dentara – o necesitate in prevenirea cariei dentare
24-07-2013

Sigilarea santurilor si fosetelor constituie metoda profilactica cea mai eficienta impotriva cariilor.

Inley-uri/Onley-uri – restaurari estetice facute in laborator Inley-uri/Onley-uri – restaurari estetice facute in laborator
09-08-2013

Daca un pacient necesita restaurarea dintilor laterali trebuia sa aleaga intre o obturatie (plomba) clasica din amalgam sau compozit si o coroana de invelis.